fbpx

Novo u stomatološkoj ordinaciji Alabajči: Ispravljanje zuba po najsavremenijoj metodi u svijetu

Ispravljanje zuba po najsavremenijoj metodi u svijetu…

Brzo i efikasno po Damon sistemu.

Zašto odabrati Damon?

 • vrhunska estetika
 • najnovija tehnologija
 • najkraći/najbrži mogući tretman
 • minimalan broj kontrola
 • bez vađenja zuba
 • bezbolno
 • vrhunski rezultati
 • poboljšanje izgleda cijeloga lica

Za zakazivanje pregleda možete se javiti na kontakt telefon: 035/204/200

1

Više informacija o Damon sistemu

Damon Sistem je više od revolucionarnih žica i bravica, to je potpuno nov način tretiranja pacijenata. Tradicionalna terapija često zahtijeva vađenje zdravih zuba te korištenje palatinalnih ekspandera kako bi se stvorio potreban prostor. Ovaj je način neugodan za pacijenta, dulje traje te je moguće da rezultat bude sužena čeljust i prazan profil. Damon Vam, korištenjem blagih bioloških sila, podaruje prirodan, pun i široki osmijeh. Damon osmijeh se specijalno “dizajnira” kako bi poboljšao opšto stanje lica svakog pojedinog pacijenta.

Bravice su početak i temelj, ali kompletan Damon Sistem je ono što stvara osmijeh.

choose-compare-braces

Ovlašteni Damon Sistem ortodonti koriste 3 ključna elementa kako bi postigli kraće vrijeme terapije, manji broj posjeta ordinaciji, izuzetan komfor za pacijente te dosljedne visokokvalitetne rezultate:

 1. Damon pasivne samoligirajuće bravice ne trebaju gumice i metalne vezice – sa Damon bravicama ćete iskusiti terapiju bez neugodnog stezanja.
 2. Blage memorijske žice visoke tehnološke sofisticiranosti zube pomiču brže te zahtijevaju manje podešavanja.
 3. Novi klinički dokazan pristup terapiji koji brzo i ugodno svrstava Vaše zube i poboljšava estetiku Vašeg lica – najčešće bez potrebe za vađenjem zuba i palatinalnim ekspanderima.

2

Konvencionalne bravice ( sa lijeve strane ) su vezane gumicama koje uzrokuju visok stupanj trenja i pritiska što tretman čini duljim i neugodnim za pacijenta. Damon bravice koriste klizni mehanizam kako bi žicu držale na mjestu što zubima omogućuje da se slobodnije, brže i ugodnije kreću.

4

Damon bravice su dizajnirane kako bi bile diskretne, udobne i lake za čišćenje. Nema potrebe za gumicama koje privlače i zadržavaju kamenac te je izuzetno lako održavati higijenu zuba tijekom terapije. Za pacijente koji zahtijevaju beskompromisnu estetiku, dostupne su Damon Clear prozirne bravice.

https://www.youtube.com/watch?v=fRPFx3rwoe8

Dodatne informacije o ovoj metodi možete pronaći na linkovima:

http://mysmileconsult.com/

Save

Poliklinika

Stomatologija

Messenger

Share This